maandag 30 mei 2011

Gewonnen


Dit was te lezen op de site van Meneertje Koekepeertje :


en last but nog least 6) Elieflo

Wie wil er ruilen?

Ik heb dus gewonnen!!!!! Twee shop-bonnen op Petit Bazaar! Ik was super gelukkig. Eéntje van Aaitski, daar mag ik een sweater kiezen voor de zoon en dan nog een bon van Something Strange. Maar jammergenoeg, staan de rokjes van Something Strange mij helemaal niet. (Ik ben redelijk klein :-)). Daarom wil ik wel mijn bon ruilen voor iets leuks.
Ik zou zeggen laat jullie gaan ...

Het is een bon ter waarde van 50 euro, de vervaldatum is 11/11/11.
http://www.somethingstrange.be/index

zaterdag 28 mei 2011

Snel klaar pakje

Vanavond zijn we bij vrienden uitgenodigd om te gaan eten.  
Omdat ik niet graag met lege handen voor de deur sta, heb ik gisterenavond nog snel iets in elkaar geprutst wat vast en zeker mooi aan hun muur zal hangen!  
Omdat ze 2 poezen hebben, maakte ik ze in 2-voud, een grote poes, en een kleine poes. 

Ik nam 2 schildersdoeken van 20x20cm, bekleedde die met vilt en streek er een poezenapplicatie in flockfolie op.  Simpel, snel klaar en hopelijk ook mooi :-)





woensdag 25 mei 2011

Give away van Elieflo

Hallo lieve volgers,
we merkten op dat sommigen onder jullie volger zijn geworden maar geen reactie hebben geplaatst op onze give away. Dit betekent dat jullie ook niet kunnen meedingen naar onze 'fantastische' give away. We willen jullie die kans niet ontnemen hé. Dus laat nog vlug een reactie achter zodat jullie 'misschien' in de prijzen vallen!!!

dinsdag 24 mei 2011

Figuurtjes



Dit kocht ik gisteren voor een spotprijsje in de Hema. Het leek mij super interessant en super inzetbaar: koekjes maken, fimo-vormpjes, sihouetten, ...

Eindelijk




Eindelijk heb ik een naaimachine in mijn bezit. Het is weliswaar een verouderd model, maar ik kan alvast beginnen oefenen, eindelijk. Heeft iemand nog handige tips voor mij?

zondag 22 mei 2011

Vilten konijntje

Mijn eerste creatie uit het boekje 'Felt Friends from Japan' is een feit! Ik maakte dit konijntje voor mijn metekindje Zoë, die deze week 1 jaar werd.  

Het moet nog een beetje properder afgewerkt worden aan de nek, maar ik kon niet wachten om er al een foto van te nemen.  De patronen in het boek zijn heel gemakkelijk, het is een beetje zoeken zodat je alle deeltjes van het patroon terugvindt, en eens je mee bent in de uitleg hoe je eraan begint, gaat het redelijk vlotjes!  Een ideaal knutselwerkje voor in de zetel!:-)



De moustache-rage



De moutsache-rage heeft ook mij bereikt !

It's a girl




Een nieuw nichtje in de familie! Vlug een t-shirtje geflockt, want het was er een beetje vroeger dan verwacht. Dikke zoen, kleine meid x .

Manneke maan






Basje zijn project in school gaat over de maan. Hij wou dan ook een toepasselijke t-shirt. En trots dat hij is!!!!!!! Best wel leuk hoor :-).

woensdag 18 mei 2011

Leuk boekje

Ik zag net dit leuk boek op de blog van VLIJTIG, lijkt mij heel leuk.


http://vlijtig.blogspot.com/2007/12/het-grote-zelfmaakboek-voor-meisjes.html



Verschijnt op 30 mei 2011. Spannend hoor! Maar vooral ook heel leuk.
Het boek zal zowel op mijn site, in boekwinkels en online winkels te koop zijn.
Het boek is opgedeeld in een aantal technieken (bijvoorbeeld: naaien, vilten & van vilt, drukken, recyclen) Elke techniek wordt uitgewerkt in 5 of 6 verschillende projecten. Eigentijds, maar vooral ook toegankelijk. Materialen heb je vaak al in huis, je bent er geen uren mee bezig en het geeft op een betrekkelijk eenvoudige wijze een mooi resultaat.
Daarnaast probeer ik de lezers/gebruikers van dit boek verder te laten denken dan dat ene project. Wat kun je nog meer met deze techniek of hoe maak ik het weer net iets anders dan in het voorbeeld. Daarom staan er in de kantlijn ook steeds variatie-mogelijkheden of andere tips.

Boys and toys





Mannen en auto's. Zelf heb ik niets gedaan om die interesse bij mijn zoontje aan te wakkeren, en toch .... Deze t-shirts heb ik dan ook met plezier voor hem geflockt!


Us-time



Naast onze gezamelijke interesse voor creatieve en mooie dingen, vinden we het ook leuk om gezellig samen te zijn met een hapje en een drankje.

Us-time betekent voor ons lekker eten, praten over de dagdagelijkse dingen, roddelen (toch in mindere mate), ....

Het is altijd super gezellig en achteraf hebben we het gevoel dat onze batterijen terug zijn opgeladen en we weer vol goede moed verder kunnen!

Us - time i like it!!!!

maandag 16 mei 2011

Give away van Elieflo

10 december 2010 was onze eerste Elieflo bijeenkomst. 2 maanden later, op 10 februari 2011, startten we met onze blog. Vandaag, 16 mei, hebben we al 35 creatieve volgers, waar we heel blij mee zijn!
We vinden het alle 3 super dat we onze ideetjes en creaties met anderen kunnen delen, en daarom doen we een m-e-g-a give away!
Onze Elieflo blog wordt door ons 3-tjes (Els, LieseLot & Flo) gevoed, en daarom vonden we het een leuk idee om alle 3 afzonderlijk een give away pakketje samen te stellen!

Wat moet je doen als je 1 van de 3 pakketjes wil winnen?
Plaats hieronder een leuke reactie waarin je vertelt welk pakketje je voorkeur geniet en waarom je dit wil winnen. Het is ook altijd fijn om te weten wat je van onze blog vindt :-)

Ben je volger van onze blog, dan tellen je kansen dubbel! Een linkje op je eigen blog plaatsen is niet verplicht, maar het is natuurlijk leuk :-)
De give away loopt t.e.m. 10 juni.
Op 11 juni zullen we met ons 3-tjes 1, 2 of 3 winnaars kiezen, afhankelijk van het aantal volgers! Als we 40 volgers hebben, wordt er 1 pakketje verloot, bij 45 volgers gaan er 2 pakketjes de deur uit en bij 50 volgers krijgen de 3 pakketjes elk een nieuwe eigenaar!


Pakketje 1: (m@de by Els)



Een vilten kroon met velcro sluiting. Ook het cijfer is met velcro vastgemaakt, dus kan de winnaar zelf bepalen welke leeftijd voor jou kids van toepassing is! (vb. van 1 tot 5, of van 3 tot 6...) De kroon kan zelf een volwassene passen, dus zit niet in met de grootte ;-)...


Pakketje 2: (m@de by Flo)



Pakketje 3: (m@de by Lot)



Een geflockte t-shirt, je kan kiezen tussen meisjes t-shirt of jongens t-shirt. Ook de tekening mag je mee bepalen! Ook eigen suggesties zijn welkom.

zaterdag 14 mei 2011

Vilt, vilt en nog eens vilt

Wat doe je als je voor enkele dagen noodgedwongen in een piepklein kamertje moet verblijven, waar je niets anders hebt dan een ziek kindje, je laptop en een tv?  
Knutselen natuurlijk!  Ideaal tijdens de slaapmomentjes van mijn zoontje! 
Mijn bijna-7-maanden-oud zoontje werd 2 weken geleden opgenomen in het ziekenhuis met bacteriële bronchitis.   Extra zuurstof, antibiotica, cortisone, aërosol en kine moesten Oskar er terug bovenop helpen.
Gelukkig is hij ondertussen al stukken beter en mochten we 5 dagen later terug naar huis!

Al snel vonden mijn knutselspulletjes dus de weg naar het ziekenhuis en konden mijn kriebelende vingers aan de slag.
Mensen die deze blog regelmatig lezen, konden misschien al afleiden dat mijn voorliefde toch een beetje uitgaat naar vilt. 
Ik heb een projectje in mijn hoofd die ik wil afmaken tegen de eerstvolgende babyborrel.  Ik heb het nog nergens elders op een blog gezien, maar ik vond het leuk om de uitdaging aan te gaan.  
Wat het precies wordt, verklap ik nog niet, maar ik licht wel al een tipje van mijn WIP (work in progress) op met dit fotootje :-)  Het eindresultaat krijgen jullie dus later nog te zien!

woensdag 11 mei 2011

de nieuwe sprookjesfilm!






Basje en Sneeuwwitje en de zeven dwergen!! Waar planten op het terras niet allemaal goed voor zijn ..! Ze werden plots het decor voor een nieuwe sprookjesfilm!



dinsdag 10 mei 2011

Mezelf verwennen



De gekleurde zomerse ketting!!!!!

Mijn moederdag

"Mama, jij krijgt geen moederdagkado wi. Onze begeleidster geeft geen zin om er één te maken."
De hele week hield Basje dit vol. Donderdag moest hij iets verstoppen op een geheime plaats. En, nee, het was geen moederdagkado!
Zondag was het dan nog zover, Bas vond het als het ware nog spannender dan ikzelf :-).
Ik moest iets zoeken en Bas ging zeggen of het koud of warm werd. (Nu, de reden waarom het koud of warm is, was voor Basje nog niet zo duidelijk.) Dat zorgde voor enige verwarring bij de mama :-).
En daar, op zijn geheime schuilplaats, lag zijn moederdagkado'tje. "Ik heb je gefopt hé, mama. Ik heb toch iets gemaakt!!!"
En wat voor iets ... een bloem gmaakt uit vilt! Heel mooi!! Dank u wel lieve Bas!! x

vervolg Mama's kado







Op dit doek, heb ik de tekst van het liedje gezet! Ik gebruikte een schildersdoek, bedrukt papier en dubbelzijdige plakband om het vast te kleven.










Mijn mama wordt door Bas, Muti genoemd. Een gevliesofixte t-shirt kon natuurlijk ook niet ontbreken!

woensdag 4 mei 2011

moederdag



Op zoek naar een ideaal moederdag-kado voor mijn eigen mama, kwam ik dit fantastisch nummer tegen van Selah Sue, Mommy.
De tekst is ongelofelijk mooi en heel toepasselijk. Het verwoordt de relatie die ik heb met mijn mama heel goed. Ik zal dit nummer gebruiken om mijn mama een 'persoonlijk' kado te geven. Wat ik er juist mee zal doen, dat weet ik nog niet. Ik moet mijn eigen 'creatieve' gedachten nog wakker maken !!!!

dinsdag 3 mei 2011

een fantastische give-away






Heel leuke give-away! Ik raad iedereen aan om NIET mee te doen, zo heb ik veel meer kans om dit fantastische kado te winnen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hahahahahahah

maandag 2 mei 2011

2 wijze uilen

Samen met mijn zus hebben we elk een uil gemaakt, een combinatie van stof en vilt.  Mijn zus maakte er een rode knisperuil van, mijn uil is enkel en alleen een knuffeluil.
Er bestaan allerhande variaties op uilen maken -surf maar eens in het rond- maar dit patroon kwam ik enkele maanden gelegen tegen in een Libelle.